Mi legyen az eljegyzési ajándék a menyasszonynak attól is függ, hogy ki, milyen minőségben van jelen az eljegyzésen. Függ attól, hogy közeli vagy távoli családtagként, barátként, vagy csak ismerősként vagy jelen.

Ha nagyon távoli ismerősként hívtak meg, akkor is illik legalább egy kis csokor virágot vinni a menyasszonynak és egy üveg italt a vőlegénynek.

Baráti eljegyzési ajándék menyasszonynak

Ha a baráti társaságok összefognak és együtt vásárolnak ajándékot, akkor érdemes valamilyen élményajándékban gondolkodniuk. Természetesen egyedüli barátként, barátnőként is felhasználhatjuk az alábbi ötleteket:

  • Nagyon különleges élményt nyújt, ha befizetjük a menyasszonyt egy jobb agyféltekés rajztanfolyamra. Segítségével menyasszonyunk sokkal inkább válhat magabiztossá, növelheti az önbizalmát, mintegy felkészülve a nagy napon rá váró kihívásokra. De valójában egy életre szóló tapasztalatot és önismeretet szerez ennek a tanfolyamnak az elvégzésével.
  • Élményajándék lehet továbbá, ha a menyasszony szeret főzni vagy szeretne megtanulni főzni. Ebben az esetben vásárolhatunk ajándékutalványt valamelyik főzőiskola egyik kurzusára.
  • A napjainkban nagyon divatos jegyesfotózás is kiváló élményajándék lehet.
  • Jó megoldás egy wellness hétvégére befizetni őket, főleg, ha ismerjük azt a helyet, ahová már régóta szeretnének eljutni.
  • Ha a menyasszony színház- vagy opera kedvelő, érdemes egy előadásra szóló színház vagy opera jegyet, illetve bérletet ajándékozni.
  • A baráti társaságok képesek ezen kívül mindenféle egyedi ötlettel előállni, így lehet a pár nevével ellátott törölközőt, egyedi párnákat, gravírozott tárgyakat készíttetni.
  • Nagyon szép és egyedi ajándék lehet, egy egyedileg tervezett és megfestett selyemkendő, amennyiben a menyasszony szereti a kendőket.
  • Egyedi lehet még, ha megfestetjük fénykép alapján a menyasszony portréját. Karikatúrát csak abban az esetben, ha a menyasszony kellőképpen érti a humort.
  • Ha a menyasszony rajong a festészetért és ismerjük kedvenc festőjét, akkor ma már nagyon jó minőségű reprodukciókat vásárolhatunk.
  • Ha pedig nem vagyunk túl ötletesek és inkább a praktikumot helyezzük az előtérbe, akkor mindenképpen érdemes valamilyen ajándékutalványt vásárolni. Érdemes előtte megtudakolni mihez kötődő ajándékutalványnak örülne a menyasszony.

Vőlegény eljegyzési ajándéka a menyasszonynak

 A vőlegény hagyományosan az eljegyzési gyűrűt adja eljegyzési ajándékként a menyasszony számára.

Azonban a vőlegény adhat más értékes tárgyi jegyajándékot vagy valamilyen élményajándékot a kiválasztottjának. Itt is leginkább a vőlegény fantáziája, leleményessége és pénztárcája szab határt.

A jegyajándék gyakorlatilag bármi lehet. Például értékes ékszer, óra, autó, de lehet pénz is. Viszont fontos tudni, amennyiben valamilyen oknál fogva nem jön létre az esküvő a jegyajándékot vissza kell adni.

Fontos, hogy az ajándék szívből jövő legyen és kapcsolódjon a menyasszony személyiségéhez. Gyakori hiba, hogy úgy vásárolunk ajándékot, hogy a saját vágyainkat vetítjük ki. Ez csak abban az esetben nem baj, ha ez azonos annak a vágyával, akit megajándékozunk.

Források: eskuvoborze.hu ; www.muveszhaz.com