Az eljegyzési ajándékok kiválasztása gyakran komoly kihívást jelenthet. Fontos megjegyezni, hogy az eljegyzés nem esküvő, így az igazán különleges ajándékot érdemes a nagy napra tartogatni. De az eljegyzési ajándék is lehet különleges és emlékezetes a jegyespár számára. A következő cikkben nézzük meg együtt milyen eljegyzési ajándékot érdemes választanunk.

Eljegyzési ajándék kreatívan

Eljegyzési ajándékot általában a család és a közeli hozzátartozók szoktak adni a jegyespárnak. Sokan tévesen úgy gondolják, hogy egy ajándék attól lesz jó, ha minél többe kerül. Pedig valójában mindenki jobban örül egy személyre szabott kreatív ajándéknak vagy egy közös élménynek.

Eljegyzési élmény ajándék ötletek

Nézzünk meg néhány kreatív eljegyzési ajándékot:

  • Személyre szabott gravírozott konyhai eszközök: Adj ajándékba egy exkluzív, személyre szabottan gravírozott poharak, vágódeszkát, fakanalat. Egyedi felirattal ellátva ezek a konyhai eszközök nemcsak hasznosak, de emlékezetesek is maradnak a jegyespár számára
  • Egyedi sütőforma vagy tortadíszítő készlet: Ha jobban szeret a pár sütni, mint főzni akkor egy egyedi sütőforma vagy tortadíszítő készlet is jó választás lehet.
  • Esküvő tervező: Nem csak szép, de igazán praktikus ajándék is, hiszen egy esküvő megszervezése rengeteg feladattal jár. Az ilyen tervezők tele vannak hasznos tippekkel, sablonokkal, és egyéb segítséggel.
  • Gasztroélmény: Ha nem szeretnél tárgyat ajándékozni akkor az élményutalvány is jó választás lehet. Gasztroélmény lehet egy bor vagy párlatkóstoló sőt akár egy közös főzőtanfolyam is. De akár adhatunk egy vacsorautalványt is a kedvenc éttermükbe.
  • Wellness pihenés: Mi lehetne pihentetőbb, mint egy közös wellness hétvége? Egy esküvő megszervezése sok stresszel jár, így biztosan örülni fog a pár, ha egy pár napra teljesen kikapcsolódhat kettesben. Ezt az ajándékot akár ki lehet egészíteni egy masszás utalvánnyal is, így garantált a feltöltődés
  • Ajándékutalvány: Ha nem vagyunk benne biztosak minek örülne leginkább a jegyespár ajándékozzunk ajándékutalványt a számukra. Így ők kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb eljegyzési ajándékot.
  • Jegyesfotózás: Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örved a jegyespárok körében a jegyesfotózás. Ez lehet műtermi vagy szabadtéri fotózás is, csak a megfelelő fotóst kell hozzá megtalálni ebben lehetünk a pár segítségére.

Pénz, mint eljegyzési ajándék

Pénzt általában nem illik eljegyzési ajándékként adni. Más a helyzet, ha a szülőkről van szó, hiszen teljesen természetes, hogy a szülők szeretnének hozzájárulni az esküvő költségeihez, illetve az új közös életük elkezdéséhez. Ha pénzt szeretnénk szülőként adni, legyünk kreatívok, készítsünk pénzcsokrot. Ha maradnánk a hagyományos „csomagolásnál” akkor tegyük a pénzt díszes borítékba és mellékeljünk hozzá egy apró személyre szóló üzenetet. Vagy a borítékot beletehetjük egy könyvbe is, ha a pár szeret olvasni.

Az eljegyzési ajándék tehát nem elvárás inkább egy apró kedves gesztus a családtagok részéről. Ha végképp kifogytunk az ötletekből érdemes a webáruházak kínálatát böngészni, hiszen számos kreatív ötlet, ajándék közül válogathatunk.

Forrás: Ajandekozni.hu; kristalyhotelajka.hu