Lényegében mindegy, hogy csak egyszerű divat ékszerként szeretnél online rendelni vagy eljegyzési gyűrűt szeretnél internetről vásárolni, mindkét esetben fel fogod tenni a következő kérdéseket:

  • Vajon mekkora a gyűrűméretem?
  • Hogyan tudom megállapítani? 
  • Mivel mérjem le?

A jó hír az, hogy mindezekre vannak megbízható, pontos módszerek és nem kell attól tartani, hogy megrendelsz egy online ékszer boltból egy méregdrága gyűrűt és nem lesz jó a méret. Persze jobb esetben visszaküldheted és kicserélik, de maga a bonyodalom a cserével senkinek sem kellemes ügyintézés arról nem beszélve, hogy még jócskán van átfutási ideje is.

Honnan tudom megállapítani, hogy mekkora a gyűrűméretem?

Néhány otthoni gyors segítség

  • ha van otthon tolómérő, akkor azzal könnyen megmérheted egy meglévő gyűrűd kerületét, átmérőjét.
  • a gyűrűméret megállapításához a másik nagyon egyszerű módszer a vonalzó. Egyszerűen csak tegyél rá egy meglévő gyűrűt a vonalzóra és olvasd le a belső átmérőjét.
  • Ha nincs meglévő gyűrűd, akkor tekerj egy centit a köré az ujjad köré, amelyiken viselni szeretnéd a gyűrűt és olvasd le a méretet. (Itt mindenképp a bütyök résznél mérd és kicsit szorosabban, annyira, hogy még fel tudd húzni, de le ne essen magától)

A 2 legpontosabb módszer

  • Talán ezzel is kezdhettem volna, hiszen az egyik legmegbízhatóbb módszer az, ha bemész egy ékszerboltba és megkéred, hogy mérjék meg. 

Ez azonban lehet kellemetlen is számodra, hogy csak a gyűrűméreted szeretnéd megtudni, de nem ott vásárolsz és inkább elvégzed a fenti módszerek körül valamelyiket.

De sajnos az is előfordulhat, hogy kifogsz egy nem segítőkész eladót és vásárlás feltételéhez köti a mérést.

  • A másik megbízható módszer a házi gyűrűmérő, amit ingyenesen le tudsz tölteni vagy meg tudod rendelni az internetről.

A gyűrű méret meghatározásához további hasznos tippeket olvashatsz Az eljegyzési gyűrű mérete című cikkben is.

A cikk eredetileg a Gyűrűméret Info honlapon jelent meg.

Köszönjük a hozzájárulást a megjelentetéshez!