Egy eljegyzésre örömünkben úgy készülünk, mintha csak az esküvőnk volna. Már itt is természetesen a legszebbek akarunk lenni. Igen ám, de mi lesz akkor az esküvői előkészületeknél? Sok nő már kislány korában megálmodja, hogy milyen ruhában fog férjhez menni. Persze ez az elképzelés idővel változhat. Azonban arról mégis kevesebb szó esik, hogy milyen a tökéletes eljegyzési ruha. Talán azért is, mert a szokások megváltoztak és az eljegyzési ceremóniára napjainkban már nem is mindenki fordít akkora figyelmet, mint régen.

De vajon egy eljegyzési előkészületek kiket érintenek jobban? A nőket vagy a férfiakat?

Általában egy eljegyzésnél a férfiaknak akad gondjuk, hogy milyen formában kérjék meg kedvesük kezét. Ekkor nem a ruha kap főszerepet, hanem, hogy minél frappánsabb, romantikusabb legyen a meglepetés. Azonban, ahol komolyabb esemény keretein belül történik az eljegyzés, ott bizony felmerül a kérdés, hogy “milyen legyen az eljegyzési ruhám?” Ebben a cikkben összefoglalom, hogy milyen eljegyzési ruhát érdemes választani, milyen szempontokat célszerű figyelembe venni.

Mire érdemes figyelni az eljegyzési ruha kiválasztásánál?

Tulajdonképpen mindegy, hogy menyasszonyról vagy vőlegényről beszélünk, az eljegyzési ruha kiválasztásánál ugyanazon szempontokat érdemes szem előtt tartani:

  • Nem szabad túlöltözni, ez még nem az esküvő.
  • De természetesen meg kell adni a módját, hiszen egyre nagyobb divatja van az eljegyzési fotózásnak.
  • A legkönnyebb helyzetben azok vannak, akik már tudják, hogy milyen lesz az esküvői ruhájuk, mert akkor annál egy kicsit, visszafogottabb, de egyben elegáns stílusban érdemes gondolkodni.
  • Célszerű olyan eljegyzési ruhát választani, amit később más alkalmakra (alkalmi ruhának) is fel lehet venni. Legyen szó akár egy esküvői meghívásról, színházi előadásról, üzleti tárgyalásról, prezentálásról vagy egy partyról, ahol a dress code egy elegánsabb öltözetet ír elő.