Megkérték a kezed, ujjadon a gyűrű, készülsz az eljegyzésre? Megvan az eljegyzés időpontja, helyszíne, a büdzsé, a meghívók, eldöntöttétek kit hívtok meg, tudod mit veszel fel. Egyetlen dolog van hátra, milyen legyen az eljegyzési dekoráció. Cikkünkben eljegyzési dekorációval kapcsolatban találsz hasznos ötleteket.

Eljegyzési dekoráció – szükséges-e?


Akár nagyszabású eljegyzési partyra, akár szűk családi körben megtartott eljegyzési vacsorára készülsz, dekorációra szükség van. Persze nem kell túlbonyolítani, de mégis legyen az alkalomhoz illő. Hiszen nem egy egyszerű, átlagos vacsoráról van szó.

Az eljegyzés jó lehetőség arra is, hogy akár az esküvői dekorációt kipróbáljátok. Ha nem vagy benne biztos hogyan mutatna a nagy napon, remek alkalom az eljegyzési dekorációval lepróbálni.

Eljegyzési dekoráció – ki készítse?


Az egyik fontos kérdés, hogy ki készítse az eljegyzési dekorációt? Erre, az eljegyzési ceremónia méretétől és pénztárcánktól függően két lehetőség kínálkozik:

  • Saját magunk készítjük a dekorációt. Jó választás, ha kisebb vacsorát szervezünk, de mégis az eljegyzéshez illő dekorációt szeretnénk összeállítani. Költséghatékony, hiszen a felhasznált dekorációs elemeket akár más alkalmakra is fel tudjuk használni. Nem szükséges feltétlenül a kézügyesség. Remek ötleteket találhatunk a legnagyobb képmegosztó oldalon böngészve, stílusunknak megfelelően.
  • Dekoratőr segítségét vesszük igénybe. Remek döntés, ha nem akarjuk az ezzel járó szervezést is a nyakunkba venni, valamint, ha nagyobb létszámú eljegyzést tervezünk. Tapasztalatukkal könnyedén összeállítják elképzeléseink alapján a számunkra megfelelő dekorációt.

Eljegyzési dekoráció – milyen stílusú legyen?

Erre a kérdésre szinte lehetetlen válaszolni. A lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt. Minden jegyespár más, egyedi ízléssel és elképzeléssel. Sok múlik a helyszín stílusán is. Azonban az éppen aktuális dekorációs trendektől és stílusunktól függetlenül az alábbiakat érdemes átgondolni az eljegyzési dekoráció megtervezésekor:

  • Virágok – például a jegyespár, a vendégek asztalain, vagy a földön hatalmas vázában.
  • Hangulatvilágítás – nem csupán a jegyespár asztala mögött lehetnek különleges fények. A plafonon is elhelyezhetünk különböző világító fűzéreket.
  • Lampionok – lehetnek különböző méretűek, különböző színűek.
  • Girlandok – a hangulatvilágításhoz hasonlóan többféle helyen elhelyezhetjük őket.
  • Léggömbök – talán elcsépeltnek tűnik, de ma már annyiféle, színben és megjelenésben is különleges léggömb létezik, hogy nem lehet velük mellé lőni.
  • Édesség asztal, csokiszökőkút – az édességet mindenki szereti valamilyen formában. Nemcsak a hagyományos süteményekre kell gondolni. Lehet például kreatívan díszített muffin, különböző csokigolyók, vagy csokiszökőkút, különböző gyümölcsökkel.
  • Kreatív asztal – itt természetesen nem arra kell gondolni, hogy alkossanak valamit a vendégek. Jó választás lehet egy, erre az alkalomra készített vendégkönyv, melybe jó tanácsokat, kívánságokat írnak a jegyespár számára. Lehet készíteni egy dobozt, vagy üveget, melybe ötleteket írnak, hogy mit tegyenek meg az esküvőig, majd az esküvő előtt olvassák el. Vicces perceket is hozhatnak ezek az üzenetek a házasságkötés előtt. Egy emlékkönyvbe is elhelyezhetjük, melyet akár évekkel később is jó érzés átolvasni.
  • Fotós sarok/fal – kreatív kis sarok, vagy egy fal, melyet fotózáshoz dekorálunk. Valamennyi meghívott készíthet fotót a jegyespárral, melyek jó ajándékok nemcsak a pár tagjai, de a hozzátartozók, barátok számára is. Egy albumban is szép emléket képviselnek.