Az eljegyzés után sem áll meg az élet, akkor indul be csak igazán. Ha komolyak a szándékaink, ezután jöhet a karikagyűrű választás, ami két ember egymáshoz való hűségének szimbóluma. Az esküvő napján felvesszük, s általában egész hátralévő életünkben hordjuk. Ezért szeretnek a párok egyedi gyűrűket választani. Fontos számukra, hogy gyűrűjük különleges legyen, hiszen kapcsolatuk is az. Az alábbiakban megismerheted az alapvető gyűrűformákat és az egyedi megoldásokba is bepillantást nyerhetsz. Ha karikagyűrű-inspirációt keresel, tarts velünk!

Alapvető karikagyűrű formák

A boltok polcain és a karikagyűrű kollekciók böngészése során leggyakrabban az alábbi négy formával találkozhatunk:

  • kerek külső formájú;
  • négyzetes;
  • lekerekített sarkú négyzetes és
  • háromszögletű gyűrű forma.

Meglepő, de mindegyik forma ugyanolyan kényelmes, hála belső kialakításuknak.

Karikagyűrű profilok

A karikagyűrű profil azt határozza meg, milyen alakú a gyűrű keresztmetszete. Fontos, hogy a gyűrűk belső élei mindenképp lekerekített legyenek. Hosszan tartó viselésre csak így lehet kényelmes az ékszer. A külső profilt pedig ízlésünk szerint választhatjuk ki a következő listából:

  • Lapos
  • Egyenes
  • Enyhén domború
  • Domború
  • Ovális
  • Homorú

A profil formája is sokat elárul viselője stílusáról. A kívül egyenes profilú gyűrűk fiatalosabb hatást keltenek. A domború forma konzervatívabb értékrendet sugall.

Egyedi karikagyűrű formák

Manapság sok pár szeretne teljesen egyedi, formabontó karikagyűrűt készíttetni. Szerencsére ennek csak a képzelet és a pénztárca szab határt. Vessünk egy pillantást néhány egyedi elképzelésre!

Fonott karikagyűrű

A fonott forma utal a hagyományokra, ugyanakkor ékszerként viselve igazán különleges! Csak egy ügyes ékszerész kell, aki fonott gyűrűt varázsol mindkettőtök ujjára.

A szív mindenek felett

A szív forma soha nem válik unalmassá, ha esküvőről van szó. Sok szerelmes a gyűrűjén is megjelenítené. Ennek egy kreatív módja mindkét gyűrű oldalán egy kis bevágás, melyek egymás mellé téve szívvé egészülnek ki. Ugyanezt a hatást kövekkel vagy gravírozással is létre lehet hozni.

A barkácsolás szerelmeseinek

Nagyon ötletes, ha két összecsavarozható gyűrűt kérünk az ékszerésztől. Ilyenkor az egyik gyűrűn a csavar menetes része, a másikon pedig a csavaranya van megformázva. Ha levesszük őket, egyszerűen összecsavarozhatók!

Puzzledarabkák

Hasonló az előző ötlethez a látszólag puzzledarabkákból álló karikagyűrű. Annyi a különbség, hogy itt a két ékszer nem illeszthető össze, csupán a formájuk olyan, mintha sok kis kirakósból állna. Az ötlet maga nagyon romantikus: életünk is ilyen kis kirakósokból áll, melyek rendeződnek életünk szerelme mellett.

Különleges díszítés

Ha nem szeretnénk formában nagyon egyedit, mert félünk, hogy mégsem lesz kényelmes, ne keseredjünk el. A gyűrű felületén is megjelenhetnek olyan alakzatok vagy akár szavak, melyek sokat jelentenek kapcsolatunkban. A felület lehet fényes, matt vagy szálhúzott, a díszítés pedig véséssel vagy rusztikus megmunkálással kerülhet rá.

Összefoglalás: A karikagyűrű az összetartozás, a folytonosság jelképe a házasságban. Nem feltétel azonban, hogy minden pár a megszokott stílusokból válasszon. Ha egyedi formákat és megoldásokat csempészünk a gyűrűkbe, biztosan még inkább a magunkénak érezzük majd őket.