Megtörtént a nagy esemény és úgy érzitek, hogy nem bírtok tovább várni, muszáj bejelentenetek a nagy hírt? Szeretnétek végre mindenkinek elújságolni, hogy hamarosan egybekeltek? Akkor tudnotok kell pár fontos dolgot, ami a bejelentéssel kapcsolatos. Mindenki máshogy szereti tudatni a családtagokkal, hogy mi is történt, így összességében rátok van bízva az, hogy miként is mesélitek el a hozzátok közel állóknak.

Az eljegyzés bejelentése

Tulajdonképpen két változat közül lehet választani, az egyik, hogy személyesen, illetve telefonon történik meg a dolog. A másik azonban egy kicsit talán extrább, hiszen sokan fotó formájában, kreatív képekkel tudatják a családtagokkal, hogy mi is történt köztük. Manapság ráadásul egyre többen választják a közösségi oldalakat is, így Instagramra vagy Facebookra töltik fel a közös képet, ami aztán érkezhetnek a gratulációk. Fontos azonban átgondolni, hogy melyik módszerhez is folyamodtok, hiszen ez meghatározó lesz a későbbiekben.

Eljegyzés a régi időkben és a mai korban

Korábban még úgy történt az eljegyzés, hogy a férfi a választottjának édesapjától kéri meg a lány kezét. Ilyenkor ugyanis az apának áldását kellett adnia a lakodalomra, csak így lehettek biztosak abban, hogy a család is támogatja a döntésüket. A lánykérést általában egy vacsora követte, ahol mindenki közösen ünnepelte meg az eljegyzést. Ezt követően pedig jöhetett az esküvő megszervezése, ami akkor azért másképpen zajlott, mint manapság.

Amennyiben tehát megtörtént a dolog, mindenképpen egyeztessétek le, hogy mit is fogtok mondani. Bármilyen felületen és formában történik meg a bejelentés, fontos, hogy ne csak két mondatban jelentsétek be. Nyugodtan választhattok valamilyen frappáns megoldást, de ha tehetitek, akkor mindenképpen személyesen tudassátok a nagy hírt. Felvehetitek akár videóra is, amit később majd mosollyal az arcotokon néztek végig ismét.

Nem muszáj tökéletesnek lennie, hiszen ez nem arról szól. Gondoljátok át azt is, hogy ki az, akinek mindenképpen személyesen mondanátok el és kezdjétek vele, hiszen, ha a hír egyszer kitudódik, akkor onnan nincs visszaút és lehetnek belőle kellemetlenségek is.

Az esküvő részletei

Ha már mindenki tud mindent, akkor jöhet a szervezkedés. Esküvő télen kastélyban is tartható, ami talán különlegesebb, mint egy nyári esemény. Ilyenkor ugyanis kis szerencsével havazhat, így egyedi és varázslatos képek készülhetnek rólatok. Emellett használhattok fényfüzéreket és gyertyákat is dekoráció gyanánt. Itt az ideje tehát, hogy nekilássatok átgondolni, mire vágytok.

Összegezve

Eljegyzésben gondolkodtok? Már megtörtént, de nem tudjátok, hogyan is jelenthetnétek be a nagy hírt? Akkor bízunk benne, hogy ebben a cikkben szolgáltunk pár hasznos információval. Ha pedig minden megvan, akkor az esküvő télen kastélyban is megtartható, hiszen ez is tud olyan csodálatos lenni, mint egy nyári esemény. Sőt…!